Reveal linq implantabilni srčani monitor

Kratak opis: Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Reveal LINQ™ Implantabilni srčani monitor je vrsta uređaja za nadzor srca koji kontinuirano prati Vaš srčani ritam do tri godine. On beleži električne signale srca i omogućava daljinsko nadgledanje pomoću malog uređaja ubačenog ispod kože na grudima.

Uređaj beleži električne impulse Vašeg srca i automatski ih šalje Vašem lekaru putem interneta i bežične tehnologije. Na Vama je samo da postavite uređaj za prenos podataka koji Vam daje lekar pored Vašeg kreveta gde spavate. Prenosi se obavljaju tokom noći. Proces prenosa podataka možete i sami aktivirati. Vaš lekar će vam tumačiti rezultate testa i pozvati Vas ako ima bilo kakvih nedoumica. Reveal LINQ™ srčani monitor je nevidljiv i ne ometa vaše dnevne aktivnosti. Nema zakrpe ili žice i ne morate brinuti da ćete uređaj pokvasiti dok se kupate ili plivate.

  • 18 juna 2016. Godine, prvi Reveal LINQ™ implantabilni monitor srčane funkcije u Crnoj Gori ugrađen je upravo u Tesla Medical klinici!

INDIKACIJE/ZAŠTO SE RADI?

Reveal LINQ™ srčani monitor može pomoći da odgovorite na pitanja o Vašem srcu koja drugi uređaji za praćenje srca ne pružaju, jer omogućuje dugotrajno praćenje srčanog ritma. Može da prikupi informacije koje standardni elektrokardiogram (EKG) ili Holter monitor ne uspevaju, jer se određene nepravilnosti srčanog ritma retko javljaju. Na primer, ukoliko imate sinkope – kratkotrajne gubitke svesti, standardni EKG će zabeležiti sve poremećaje srčanog ritma samo tokom perioda zapisivanja – obično oko pet minuta. Budući da implantabilni srčani monitor nadgleda Vaše srčane signale mnogo duže, verovatnije je da će snimiti srčani ritam tokom sledeće epizode sinkope. Ove informacije mogu pomoći Vašem lekaru u otkrivanju uzroka sinkope i razvije plan lečenja.

Reveal LINQ™ srčani monitor  jeste jedan od novijih uređaja za praćenje srca. Istraživači su procenili njihovu bezbednost i prednosti tokom poslednjih 10 godina. Studija na 579 osoba sa epizodama nesvestice pokazala je da Reveal LINQ™  srčani monitor ima veću stopu postavljanja prave dijagnoze poremećaja srčanog ritma nego drugi uređaji za nadzor.

Istraživači su takođe ispitivali primenu Reveal LINQ™  srčanog monitora kod ljudi koji su imali moždani udar. Dugotrajno praćenje srca otkrilo je probleme sa srčanim ritmom koji su uzrokovali moždani udar bolje nego 24-časovno praćenje. Lekari su koristili ove rezultate da bi usmerili lečenje lekovima za razređivanje krvi (antikoagulaciona terapija) da spreče drugi moždani udar.

Reveal LINQ™  srčani monitor je idealan za:

    • Pacijente sa sinkopom i svim vrstama kratkotrajnih, prolaznih gubitaka svesti nejasnog uzroka.
    • Pacijente sa kliničkim sindromima ili pacijente sa povećanim rizikom od srčanih aritmija.
  • Pacijente koji doživljavaju prolazne simptome poput vrtoglavica, palpitacija (lupanja srca), nesvestica i bolova u grudima, a koji mogu biti posledica srčane aritmije.

KAKO SE IZVODI?

 Morate da prođete manji operativni postupak da bi Vam Vaš lekar implantirao Reveal LINQ™ srčani monitor. Procedura implantacije monitora obično se obavlja u lekarskoj ordinaciji, uz lokalni anestetik. Vaš lekar pravi mali rez, ubacuje uređaj koji je manji od ključa ili palca i zatvara rez. Uređaj ostaje na mestu do tri godine.

PRIPREMA

Nema potrebe ni za kakvom pripremom pred implantaciju Reveal LINQ™ srčanog monitora. U saradnji sa lekarom, 2 dana pre intervencije bi trebalo da prekinete uzimanje Aspirina ili bilo kog drugog antiagregacionog leka.

POTENCIJALNI RIZICI

Procedura implantacije Reveal LINQ™ srčanog monitora ima određen rizik jer predstavlja manju intervenciju. Tesla Medical tim savetuje da vodite računa o  rezu nakon implantacije kako biste otkrili znakove infekcije i kako biste ograničili aktivnosti dok rana ne zaceli. Ovi uređaj je bezbedan za upotrebu tokom snimanja magnetnom rezonancom (MRI), ali obavestite lekara o Vašem implantu pre nego što zakažete takav test. Takođe je moguće da bi Reveal LINQ™ srčani monitor mogao da pokrene detektore metala, poput onih na aerodromu. Vaš lekar će Vam obezbediti identifikacionu karticu uređaja koju možete nositi sa sobom za takve situacije.