Kineziotejping

Kratak opis: Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Kineziotejping je tehnika  koja se zasniva na terapeutskom efektu specijalnih elastičnih traka  koje se lepe na kožu i primenjuje se u fizikalnoj terapiji i sportskoj  medicini. Koristi se kod bolesti i povreda koštano-mišićnog sistema. Ova  metoda zasniva se na podsticanju prirodne, urođene sposobnosti  organizma ka obnavljanju (regeneraciji) tkiva i oporavku nakon povrede i  omogućava veću stabilnost mišića i zglobova, bez ograničenja opsega  pokreta.

ZAŠTO SE PRIMENJUJE / INDIKACIJE

  •  U cilju korekcije problema u zglobu, usklađivanja nepravilnog položaja  zglobova, lečenja bolova u zglobu, normalizovanja tonusa mišića.
  • U clju lečenja sportskih povreda, bolnih stanja vratnog i slabinskog (lumbalnog) dela kičme, istegnuća mišića, upale tetiva.
  • U cilju otklanjanja zastoja u cirkulaciji telesnih tečnosti i poboljšavanju cirkulacije krvi i limfe.

KAKO SE IZVODI?

Tehnika  lepljenja zavisi od tipa povrede ili oboljenja, a trake se postavljaju u  skladu sa anatomijom mišića i opsegom pokreta koji se obavlja u tom  zglobu (u određenom delu tela). Trake se lepe u cilju rasterećenja  mišića određenog dela tela ili u cilju podsticanja funkcije mišića.  Kinezio traka omogućava obavljanje svih pokreta u određenom zglobu i  nema zadatak da imobiliše taj deo tela.

KAKO DELUJE KINEZIOTEJPING METODA?

  • Smanjuje grč i napetost mišića, smanjuje mišićni zamor, omogućava veći obim pokreta.
  • Smanjuje otok mišića i okolnih tkiva (smanjuje upalu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe …).
  • Smanjuje bol, normalizuje mišićni tonus i napetost u zglobu.

PRIPREMA

Nije  potrebna posebna priprema. Traka se lepi na kožu koja mora biti čista i  bez dlaka (ukoliko je moguće). Kinezitejping efekat traje 3-5 dana od  postavljanja trake. Traka je otporna na vodu, tako da se može  primenjivati i u vodenim sportovima. Postavlja  se na tri načina i to u  formi slova “I”, slova “Y” ili “X”.

NAKON LEPLJENJA KINEZIO TRAKE

Možete se vratiti svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.