PRP TERAPIJA – PLAZMA BOGATA TROMBOCITIMA

Kratak opis: Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Plazma bogata trombocitima (e. Platelet-rich plasma) – PRP je jednostavna, sigurna fiziološka procedura koja se zasniva na preradi sopstvene krvi pacijenta, kako bi se iskoristile regenerativne i zaceljujuće osobine trombocita koji imaju sposobnost oslobadjanja faktora rasta koji su uključeni u migraciju matičnih ćelija, diferencijaciju i razmnožavanje, stimulaciju rasta fibroblasta, proizvodnju kolagena i neovaskularizaciju koje dovode do inicijacije procesa regeneracije tkiva.
Koristeći krv pacijenta, posebnim metodama izdvajaju se trombociti (krvne pločice) koje se potom ubrizgavaju u kožu mikroinjekcijama.
Plazma bogata trombocitima, koja spada medju najsavremenije antiejdžing procedure.
Koristi se za ublažavanje I otklanjanje simptoma starenja kože na licu, vratu, dekolteu i rukama, dovodi do vidljivog poboljšanja teksture, jedrine I sjaja kože, redukuje bore I fine linije, podočnjake I tamne kolutove oko očiju. Zablistajte sa PRP tretmanom, neka vase lice povrati sjaj koji se izgubio kroz godine.
PRP predstavlja inovativnu proceduru za tretman opadanja kose različite etiologije kod žena i muškaraca (alopecia areata, alopecia androgenetica, post-porodjano opadaje kose); poboljšava gustinu, jačinu i kvalitet kose.
PRP se koristi za lečenje ožiljaka od akni, strija i opuštene kože stomaka posle trudnoće.
Od nedavno primenjujemo preparate koji sadrže hijaluronsku kiselinu u kombinaciji sa PRP (Cellular Matrix®); tretmana deluje još potpunije jer omogućava ispoljavanje hidrirjućih efekata hijaluronske kiseline I regenerativnih osobina PRP – dovodi do vezivanja vode, povećanja volumena, stimulacije migracije i proliferacije dermalnih ćelija – dovodi do hidracije i regeneracije kože.