MR Magnetna rezonanca

Kratak opis: Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Magnetna rezonanca (NMR) nezamenjiva je u dijagnostici bolesti mozga, kičmenog stuba, krvnih sudova glave i vrata i kičmene moždine. Otkriva multiple sklerozu, Alchajmerovu bolest, epilepsiju, moždani udar i akutni šlog. Razlikuje vrste tumora mozga, kao i stepen njihove agresivnosti.

Kad je reč o ligamentima, tetivama, meniskusima, mišićima, zglobovima – magnetna rezonanca je suverena metoda.

Osim toga, magnetna rezonanca otkriva sve bolesti žučne kesice i žučnih puteva.

U svetu se nijedna ginekološka operacija ne radi bez magnetne rezonance male karlice, a posebno kada se sumnja na neko maligno oboljenje. Ona pre operacije otkriva da li je reč o malignoj ili benignoj promeni, koje je tumor veličine, da li su zahvaćeni krvni sudovi, limfni čvorovi ili okolni organi.

Savremeni modeli magnetne rezonance mogu da prikažu strukturu srca i aorte, aneurizmu i druge promene na krvnim sudovima. Detektuju se urođene srčane mane, kao i promene na srčanom mišiću izazvane srčanim udarom.

Bolesti i anomalije bubrega, uretera i mokraćne bešike nekada su otkrivane intravenskom pijelografijom. Pacijent je izlagan štetnom zračenju i morao je da prima kontrast. Danas magnetna rezonanca otkriva skoro sve bolesti bubrega, uretera i mokraćne bešike, a potpuno je bezbedna za pacijenta.

Tesla Medical poseduje magnetnu rezonancu najnovije generacije, koja se može raditi bez kontrasta, osim u izuzetnim slučajevima, tako da je rizik od alergije sveden na minimum, a i pacijenti koji se plaše igle ne moraju da podnose neprijatnost. Aparat je širi i tiši od većine modela i nema štetnog zračenja.

USLUGE